Zakgeld is een vast bedrag dat je van je ouders krijgt.Denk je dat je te weinig zakgeld krijgt? Kijk dan eens bij Krijg je genoeg om te zien hoe je met je ouders kunt onderhandelen. Maar ben je 16 of ouder, dan moet je ook kijken of jouw loon niet maakt dat de kinderbijslag die je ouders krijgen omlaag gaat. Zakgeld als sanctiemiddel is niet zo handig, het is beter om een andere consequentie te kiezen.

Daarnaast is het belangrijk om af te spreken wanneer je je zakgeld krijgt. Als je ouders een Girorekening hebben, dan kunnen jullie dat direct samen regelen. Misschien koop je al wel eens kleding van je zakgeld. Bedenk dus goed waarom je meer nodig hebt en ook hoeveel. Moet er van het zakgeld worden gespaard? Hoeveel moet er worden gespaard. Zorg dat je baas je salaris op je Easy Blue Rekening stort. Het lijkt mij beter om zakgeld gescheiden te houden van klusjesgeld. Een ouder kind zal vaker over een langere periode kunnen plannen en dan kan zakgeld per maand een mogelijkheid zijn.

Welkom

Schuldeisers Hebt u steeds meer moeite om rond te komen? Komen er steeds meer aanmaningen van schuldeisers? Hier kunt  u lezen hoe u uw schuldeisers een betalingsvoorstel kunt doen.

Menu