Werkende jongeren hebben gemiddeld 1355 gulden per maand te besteden.Jongeren Schulden Misschien heb je zelf ook schulden en wil je daar vanaf. Je wordt na vijf seconden automatisch doorgeschakeld naar dit tabblad. Jongerenloket van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid met informatie en tips over het oplossen van schuldproblemen.

Geef je mening over stellingen van het jongerenpanel. Op 11 december zijn er manifestaties in Den Haag en in het noorden. Ga praten met je schuldenaren en vertel ze hoe je het wilt gaan oplossen. Jongens en meisjes geven hier ongeveer evenveel aan uit. De hoogte van de schulden loopt met de leeftijd op, van 500 tot meer dan 10. Vraag een vriend of vriendin mee te denken met het maken van dit plan. Van de jongeren die nog bij hun ouders wonen heeft één op de drie een schuld van gemiddeld 750 euro. Je hebt voor je schulden aangeklopt bij een gemeentelijke kredietinstantie.

Verder moet je natuurlijk op een rijtje zetten bij wie je schulden hebt. Ze hebben gemiddeld honderdvijftien euro per maand te besteden. Diegenen met schulden hebben gemiddeld 3100 gulden aan schuld openstaan. Zij werken voornamelijk in de bouw, meisjes in de detailhandel. Zeventig procent van jongeren zegt wel eens, of vaak geld tekort te komen. Maak zo een plan hoe je ervoor kan zorgen dat je veel minder uitgeeft dan je krijgt.

Als beide ouders werken zijn de jongeren het beste af. Dit jaar werd er minder gewerkt dan twee jaar geleden. Maak een afspraak met de instanties waar je schulden hebt en maak een voorstel voor een betalingsregeling. Drie procent heeft een schuld bij een winkel of postorderbedrijf. Werkende jongeren hebben gemiddeld 1355 gulden per maand te besteden. Binnenkort een voorbeeld van een betalingsvoorstel. Een deel van de groep werkende jongeren heeft geen grip op zijn financiën. En wat als je er echt niet meer uitkomt? Dan kun je hulp vragen bij de gemeente. Vijf procent heeft een schuld voor de koop van een mobiele telefoon.

Bij ouders en vrienden worden kleine bedragen geleend.

Welkom

Schuldeisers Hebt u steeds meer moeite om rond te komen? Komen er steeds meer aanmaningen van schuldeisers? Hier kunt  u lezen hoe u uw schuldeisers een betalingsvoorstel kunt doen.

Menu