Vooral jongeren die op zichzelf wonen, hebben het financieel moeilijk.Je hebt voor je schulden aangeklopt bij een gemeentelijke kredietinstantie. Eindigt het op 3 of 4 eurocent, dan vindt afronding naar boven plaats op 5 cent, 6 en 7 naar beneden op 5 cent en 8 en 9 naar boven op 0. Jongeren blijken erg creatief te zijn als het er op aan komt. Ik moest wel beloven dat ik de eventuele prijs van het kraslot eerlijk met J. Nu heb ik hier al een paar keer laten vallen dat ik het nieuwe jaar onder de 11. Wet Werk en Bijstand zijn deze regelingen sterk teruggedrongen. Uit het rapport blijkt dat het slechts gaat om een kleine groep jongeren tot en met 14 jaar. Veel van de schulden komen voort uit het voldoen aan andere schulden, waardoor schuld op schuld ontstaat.

Vooral jongeren die op zichzelf wonen, hebben het financieel moeilijk. Daarmee zet de dalende lijn zich voort, want in oktober, september en augustus was het meer. Hmmm, niks gewonnen, het laatste vakje is een biljet ter waarde van 10. Om te beginnen eerst maar eens wat complimentjes op een rij. Eindigt het totaalbedrag 1 of 2 eurocent, dan wordt er afgerond naar beneden op 0. De afrondingsregel zal geen effect hebben op productprijzen. Intrum Justitia is genoteerd aan de Stockholm Beurs. Bijhouden waar het geld blijft, werkt vaak als een rem op de uitgaven.

In feite zou ik in november niets aflossen, maar uiteraard wel rente betalen. Voor de provincie Groningen liggen de cijfers zo mogelijk nog zorgelijker. Ik loop er niet bij als Swiebertje, maar met weinig geld is de verleiding nu eenmaal groot om goedkope kleding aan te schaffen. Bijna een derde van hen heeft rekeningen openstaan, die al betaald hadden moeten zijn. Door het afronden betaalt u soms een of twee cent meer, de andere keer betaalt u een of twee cent minder. Consumenten Krediet en het wetsvoorstel Wet FinanciŽle Dienstverlening. Amsterdam bekendgemaakt en horen zij naar welk land ze op reis mogen.

Zoals eerder aangekondigd begin ik binnenkort in het openbaar met het behandelen van de binnengekomen kosten-post. Als u boodschappen doet, wordt het totale bedrag van uw boodschappen bij contante betaling op 5 eurocent afgerond. Wsw-geÔndiceerde, maar respecteert het individuele maatwerk dat nodig is. Maar voor ouderen en chronisch zieken is dit nog wel mogelijk.

Welkom

Schuldeisers Hebt u steeds meer moeite om rond te komen? Komen er steeds meer aanmaningen van schuldeisers? Hier kunt  u lezen hoe u uw schuldeisers een betalingsvoorstel kunt doen.

Menu