Veel mensen bellen naar aanleiding van een brief hun schuldeiser op.Het komt regelmatig voor dat een deurwaarder niet erg duidelijk is of hij nu als deurwaarder of als incassobureau optreedt. Reageer daarom schriftelijk en doe dit altijd aangetekend. Wij geven hier de belangrijkste informatie over het Incassobureau en de Deurwaarder en leggen het verschil uit.

Wat redelijk is zal derhalve van de concrete situatie afhangen. Doet u de deur niet open, dan kan deze geforceerd worden. Geld dat u betaalt aan een incassobureau gaat altijd eerst van de kosten af en dan pas van de schuld. Reageer altijd op een incassobureau of deurwaarder. Vraag altijd om een specificatie van de schuld en apart van de kosten. Lukt dit niet, roep dan de hulp in van De Ombudsman. Tegelijk wordt om uitstel gevraagd om de schuldregeling op te starten.

Welkom

Schuldeisers Hebt u steeds meer moeite om rond te komen? Komen er steeds meer aanmaningen van schuldeisers? Hier kunt  u lezen hoe u uw schuldeisers een betalingsvoorstel kunt doen.

Menu