Veel banken hebben namelijk drive-thru pinautomaten.Wat moet u doen bij diefstal of verlies van uw pinpas of creditcard. Bij sommige banken moet u echter de pas geschikt laten maken voor gebruik buiten Nederland of Europa. Je kunt in Noorwegen gewoon pinnen in de ietwat grotere plaatsen. De afgelopen jaren hebben er op dit punt flinke veranderingen plaatsgevonden. Nee, geldopnames en betalingen in euro’s worden niet omgerekend. Uit kostenoogpunt is het dus verstandig om niet al te kleine bedragen op te nemen.

De laatste jaren is het steeds makkelijker geworden om in Amerika "geld uit de muur te halen". Het maakt niet uit in welk land u geld opneemt of een betaling verricht, maar in welke valuta dit gebeurt. De geldautomaat vermeld soms dat er USD2 kosten in rekening worden gebracht. Uiteraard brengt de bank daarvoor weer kosten in rekening. Daarna wordt gevraagd van welke rekening u het geld wilt laten afschrijven.

Overigens bestaat maar bij een relatief klein aantal winkels de mogelijk om te pinnen . Wilt u naar Nederland bellen, draai dan in Duitsland na de kiestoon achter elkaar 0031, dan het netnummer zonder 0 en vervolgens het abonneenummer. Cash back is niet in elke winkel mogelijk; meestal staat het bij de kassa vermeld. Het opnemen van geld gaat bijna op dezelfde wijze als in Nederland. Koersopslag is de opslag die Postbank berekent bij de omrekening van vreemde valuta naar de euro.

Deze kosten komen naast de kosten die uw bank al in rekening brengt.

Welkom

Schuldeisers Hebt u steeds meer moeite om rond te komen? Komen er steeds meer aanmaningen van schuldeisers? Hier kunt  u lezen hoe u uw schuldeisers een betalingsvoorstel kunt doen.

Menu