Postbank kan in het buitenland geen geld worden opgenomen.Giropas Buitenland Postbank kan in het buitenland geen geld worden opgenomen. De klant betaalt op 1 april een bedrag in Amerikaanse Dollars met een tegenwaarde van € 50. Als u in het buitenland zonder pas zit kunt u bij de volgende banken snel aan contant geld komen. Het opnemen van geld gaat bijna op dezelfde wijze als in Nederland. Controleer regelmatig toch zeker éénmaal per dag of u uw Giropas nog in uw bezit heeft. In het geval van een geldopname kiest u voor "Withdrawel". Controleer na een geldopname of een betaaltransactie altijd of u uw eigen Giropas weer terugkrijgt. Neem naast uw Giropas voor de zekerheid ook andere betaalmiddelen mee, zoals de Postbank Card Gold.

Indien u de prijzen op de homepage wilt zien, dient u eerst de mogelijkheid tot het plaatsen van een cookie te activeren. Cash back is niet in elke winkel mogelijk; meestal staat het bij de kassa vermeld. De geldautomaat vermeld soms dat er USD2 kosten in rekening worden gebracht. Na het uitvoeren van de geldopname, krijgt u de mogelijkheid om nog een transactie uit te voeren. Deze extra kosten worden vaak in rekening gebracht bij geldautomaten bij winkels, benzinestations en lokale banken. In tegenstelling tot Nederland komt de pas niet meteen weer uit de geldautomaat. Pas wanneer u aangeeft dat u dat niet wilt, kunt u de pas weer uit de geldautomaat nemen. Bij twijfel kunt u altijd bij uw bank navragen of de bankpas in Amerika werkt. De Postbank berekent een koersopslag om het koersrisico dat de Postbank loopt bij internationale geldopnames en betalingen te compenseren.

Wat moet u doen bij diefstal of verlies van uw pinpas of creditcard. Aan de balie van het Postkantoor, kunt u maximaal 2 opnames per dag per pas doen. Daarna wordt gevraagd van welke rekening u het geld wilt laten afschrijven. De laatste jaren is het steeds makkelijker geworden om in Amerika "geld uit de muur te halen". Uiteraard brengt de bank daarvoor weer kosten in rekening. Het voordeel hiervan is dat u maar eenmaal kosten hoeft te betalen.

In elk stadje is er wel een bank waar u kunt pinnen. Eerder dit jaar bleek dat Nederlandse banken verlies lijden op betalingen. Andere banken zullen vergelijkbare kosten in rekening brengen. Uit kostenoogpunt is het dus verstandig om niet al te kleine bedragen op te nemen. Gebruik uw vrije hand en uw lichaam om het intoetsen van uw pincode af te schermen. Veel banken hebben namelijk drive-thru pinautomaten. Postbank krijgt de wisselkoersen aangeleverd door MasterCard International. Wilt u naar Nederland bellen, draai dan in Duitsland na de kiestoon achter elkaar 0031, dan het netnummer zonder 0 en vervolgens het abonneenummer. Laagste rente? Vergelijk kredietaanbieders op BeursXL.

Welkom

Schuldeisers Hebt u steeds meer moeite om rond te komen? Komen er steeds meer aanmaningen van schuldeisers? Hier kunt  u lezen hoe u uw schuldeisers een betalingsvoorstel kunt doen.

Menu