Na de faillietverklaring gaat de zogenaamde bewaarfase in.Failliet Gaan De curator maakt een lijst van uw bezittingen en schulden. Kunt u als werkgever uw personeel niet meer betalen? Dan heeft u personeel mogelijk recht op een uitkering wegens betalingsonmacht. De hervorming van de faillissementswet is goed nieuws voor wie zijn job zelf creŽert, ťn voor wie zich borg voor hem stelt. De tijd om uitgebreid te eten in de kantine of buiten het bedrijf is out.

Maar goed we hebben al Bentley's die eigenlijk Volkswagens zijn en een Rolls-Royce tank met BMW-techniek, dus veel gekker kan het niet. Rechtbank negeert en daardoor onbedoeld zijn onderneming kwijtraakt. De mededeling aan een bedrijf dat het faillissement is aangevraagd, wil nog wel eens tot vliegensvlugge betaling leiden. De 9-5 is nu aan zijn zoveelste post-mortem bestaan bezig en de 9-3 is een rebadged Vectra met Fiat motor en een verschrikkellijke interieur afwerking. Uw uitgangspunt is natuurlijk niet het daadwerkelijk faillissement van de debiteur. Sommige gezinsleden worden ziek door deze spanning. Meer weten over het binnenhalen van uw geld? U vindt het in het dossier Debiteurenbeheer. Dat zegt iets over de daadkracht, die zij wel hebben. We zullen moeten inzien dat de industrie zich moet herschikken om de komende globale concurrentie vol te houden.

Kom je de dag niet meer door zonder liters koffie te drinken? Kruip je 's avonds liefst gewoon in de sofa? Dan heb jij 'winterblues'. Korthals- Altes treedt op als advokaat van Slavenburg. Koop altijd een boekje of een gids over de faillissementswet. De Wet Schuldsanering is aan verandering onderhevig. Een met hart en ziel opgebouwde onderneming onder je handen weg te voelen glijden. Zeven manieren om uw geld te krijgen; van genadeloos tot soft. Gezinnen raken ontwricht door de aanhoudende en vaak grote onzekerheden. Zo sociaal dat ze aan mannelijke ondernemers tien lessen weggeven.

Anders gezegd, de schuldeisers kunnen niet langer het hele hebben en houden van het gezin van de schuldenaar doen verkopen. Het rechtstreekse gevolg van de verschoonbaarheid is dat de schulden worden teniet verklaard. Promovendus Lucas van Eeghen beschrijft hoe ondernemers eerder de knoop kunnen doorhakken. Een tijdlang gaat het goed, maar dan stopt de betaling. Van ondernemingsplan, rechtsvorm en de valkuilen die u kunt tegenkomen. Die mogelijkheid ontstaat als er voldoende geld is om de schuldeisers een redelijk aanbod te doen. Met de homologatie van het akkoord eindigt het faillissement. Wij stellen dan ook alles in het werk dat te voorkomen. En lees alles over wat komt kijken bij het starten van een bedrijf.

Welkom

Schuldeisers Hebt u steeds meer moeite om rond te komen? Komen er steeds meer aanmaningen van schuldeisers? Hier kunt  u lezen hoe u uw schuldeisers een betalingsvoorstel kunt doen.

Menu