Met de Giropas kunt u snel en veilig betalen of geld opnemen, ook in het buitenland.Giropas Buitenland De afgelopen jaren hebben er op dit punt flinke veranderingen plaatsgevonden. Wanneer u pint in een winkel dan kun u ook soms ook geld opnemen. De geldautomaten geven uitsluitend briefjes van 20 dollar uit. Overigens bestaat maar bij een relatief klein aantal winkels de mogelijk om te pinnen . Deze telefoonnummers zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Voor het opnemen van geld worden kosten in rekening gebracht. Bij sommige banken moet u echter de pas geschikt laten maken voor gebruik buiten Nederland of Europa. Het maakt dus niet uit in welk land u geld opneemt of een betaling verricht, maar in welke valuta dit gebeurt. Geldautomaten worden daar ATM's Automated Teller Machine of MAC's Money ACcess machine genoemd.

Telefoonkaarten kunnen worden gekocht bij postkantoren, supermarkten, kiosken en warenhuizen. Geheel in de Amerikaanse traditie hoeft u voor het pinnen niet uit de auto. De dialoog met de computer is alleen wat uitgebreider dan in Nederland. De koersopslag geldt voor alle vreemde valuta dus niet voor euro’s. Bij postkantoren staan doorgaans geen pinautomaten omdat de Amerikaanse posterijen niet verbonden zijn aan een bank. Deze logo's ziet u onder andere bij benzinestations, waar u dan aan de pomp kunt betalen. Nederlanders hebben een geldig paspoort of een geldige Europese of Nederlandse identiteitskaart nodig. De klant neemt op 1 april een bedrag op in Amerikaanse Dollars met een tegenwaarde van € 100.

Deze kosten komen naast de kosten die uw bank al in rekening brengt. In bijna geheel Duitsland kan probleemloos getelefoneerd worden met een mobiele telefoon. De Postbank berekent een koersopslag over deze wisselkoers op de dag van opname. Als eerste wordt gevraagd welke transactie u wilt uitvoeren.

Welkom

Schuldeisers Hebt u steeds meer moeite om rond te komen? Komen er steeds meer aanmaningen van schuldeisers? Hier kunt  u lezen hoe u uw schuldeisers een betalingsvoorstel kunt doen.

Menu