Er zijn vijf Raden voor Rechtsbijstand in Nederland.Rechtsbijstand Er zijn vijf Raden voor Rechtsbijstand in Nederland. De adressen van de Raden vindt u achterin deze folder. Als uw inkomen te hoog is moet u de kosten van rechtsbijstand zelf betalen. Bij de rechtbank, het gerechtshof en de Hoge Raad hebt u altijd een advocaat nodig. Ook in strafzaken hoeft u in principe geen advocaat te nemen. Alle gezinsleden zijn meeverzekerd, inclusief je studerende kinderen die op kamers wonen. Hoe hoog die bijdrage is, is weer afhankelijk van uw inkomen en vermogen.

Bijvoorbeeld door een advocaat in te schakelen of uw vakbond. Soms ontvangt u van de Raad een voorwaardelijke toevoeging. Dit is onder andere afhankelijk van uw inkomen en vermogen. Na afloop van de procedure ontvangt uw advocaat een vergoeding van de overheid. Veel gemeenten hebben sociale raadslieden in dienst. Vul de vier cijfers van uw postcode in vooreen adviseur in de buurt. Anders neemt de rechter uw zaak niet in behandeling. Zit u in voorarrest dan krijgt u automatisch een advocaat toegewezen.

Welkom

Schuldeisers Hebt u steeds meer moeite om rond te komen? Komen er steeds meer aanmaningen van schuldeisers? Hier kunt  u lezen hoe u uw schuldeisers een betalingsvoorstel kunt doen.

Menu