Een incassobureau werkt in opdracht van een opdrachtgever.Incasso Brief Ik zou overigens wel meteen de hoofdsom voldoen, maar wel een aangetekende bezwaarbrief sturen waarin je aangeeft te betalen onder protest en onder voorbehoud. Het gaat niet om een belastingschuld, maar om een verzekeraar. Tevens is het voor relatief kleine vorderingen een doeltreffende manier om maximale druk te zetten, zonder dat u deze ter incasso uit handen te geeft. Rechtshulp voor advies en eventueel juridische bijstand.

Maar incassobureaus trekken dat bedrag eerst af van de incassokosten. Anders zou iedereen maar onder de noemer proceskosten je voor alles op laten draaien. Dat Menzis niets meer onderneemt is logisch, zij hebben de vordering uit handen gegeven, alles loopt nu via de deurwaarder. Om het even uit te leggen, anders krijg je weer van die vooroordelen waar sommigen op dit forum erg goed in zijn en daar ook een zeer uitgesproken mening op na houden, betrof voor mij een huur achterstand voor mijn winkel. Als ze proceskosten eisen moeten ze bewijs dat er uberhaupt een proces gevoerd is overleggen. Uit je verhaal begrijp ik dat je de dagvaarding en het vonnis nooit hebt ontvangen. Het is onmogelijk om goed te reageren op jouw vraag, omdat het bedrag van de hoofdsom ontbreekt. Vraag bij de deurwaarder eens na op welk adres de dagvaarding en het vonnis zijn betekend, en op welke wijze in persoon, huisgenoot, ambtelijke envelop. Hierdoor loopt u minder kans op hoge kosten en kunt u gemakkelijker beslissen of u deze facturen uit wilt besteden.

Welkom

Schuldeisers Hebt u steeds meer moeite om rond te komen? Komen er steeds meer aanmaningen van schuldeisers? Hier kunt  u lezen hoe u uw schuldeisers een betalingsvoorstel kunt doen.

Menu