De online petitie tegen de bewaarplicht telt nu 43.De voorstellen voor een bewaarplicht verkeersgegevens technisch ondoordacht zijn en in het geval van een vergaarplicht technisch niet uitvoerbaar. Dat is een belangrijke mededeling met een groot aantal implicaties. Kortom, de strijd om de bewaarplicht ontwikkelt zich tot een van de interessantste die de Westerse democratie in deze roerige tijden mag voeren. Onder bepaalde voorwaarden is conversie toegestaan.

Goed beschouwd veegt hij de argumenten van de lobby tegen de bewaarplicht over de noodzaak grotendeels van tafel met valide argumenten. De noodzakelijkheid blijkt uit Nederlandse jurisprudentie. In de nieuwsuitzending van Herbert Blankenstein komen Judith van Erve XS4ALL, Pim van Stam NBIP en Alex Bik BIT aan bod om over het aftappen en de bewaarplicht te spreken. En daar staat nog altijd het krachtigste verzet waar Donner politiek op stuitte, dat van partijgenoot Hans Franken in de Eerste Kamer.

Internet van levensbelang is voor de Nederlandse kenniseconomie en innovatie onmogelijk wordt gemaakt door aanbieders op voorhand een bewaarplicht op te leggen. Ze spreken voor zich op deze kaart die alle Nederlandse kamerleden ontvingen. Het uitsluiten van surfdata van de bewaarplicht neemt mogelijk een deels van de bezwaren van Franken weg.

Daarmee slaat de lobby tegen de bewaarplicht van elektronische verkeerdata haar eerste slag. Het gaat over de bestrijding van zeer ernstige misdrijven. Een Europese petitie tegen de bewaarplicht van internetgegevens is in drie weken tijd 25. Maar op dit punt is 's lands grootste onderneming die de plicht krijgt opgelegd, KPN, mordicus tegen vanwege de kwetsbaarheid van zo'n centraal systeem. De noodzakelijkheid van een bewaarplicht verkeersgegevens niet is aangetoond.

Welkom

Schuldeisers Hebt u steeds meer moeite om rond te komen? Komen er steeds meer aanmaningen van schuldeisers? Hier kunt  u lezen hoe u uw schuldeisers een betalingsvoorstel kunt doen.

Menu