De looptijd van uw lening hangt af van de hoogte van het krediet.Terwijl het totale consumptieve krediet afnam, is het creditcardkrediet wel populairder geworden. Het gaat voor deze eerste inventarisatie te ver om uw exacte profiel te bepalen, vandaar dat wij hebben volstaan met 1 enkele vraag. De looptijd van uw lening hangt af van de hoogte van het krediet. In de meeste gevallen wordt gekozen voor de laatste oplossing. Zoals bij iedere lening het geval is, dient ook een hypotheek afgelost te worden. Aftrekbare kosten Deze kosten kunt u aan het eind van het jaar aftrekken van uw belastbaar inkomen. De belangrijkste vormen van consumptief krediet zijn de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Let op! U kunt geen nieuwe lening afsluiten met een BKR-codering.

Met de Consumptief Krediethypotheek gebruikt u de overwaarde van uw huis om een lening af te sluiten. Hypotheekrenteaftrek De rente die u maandelijks over uw hypotheek betaalt kunt u laten aftrekken van uw belastbaar inkomen. Hypotheekschuld De totale lening die u door middel van een hypotheek afsluit. We zullen allereerst de mogelijkheden behandelen en dan aangeven wat we in uw situatie aanraden. Overbruggingskrediet Dit is een lening om de tijd te overbruggen tussen de aankoop van een ander huis en de verkoop van uw oude woning. Rentevasteperiode De periode die u met de geldverstrekker hebt afgesproken waarin uw hypotheekrente ongewijzigd blijft. De tegenhanger voor consumptief krediet is het hypothecair krediet, dat wordt gebruikt voor de aanschaf van duurzame zaken zoals onroerend goed.

Nu we weten van welk aflossingsbedrag we uit kunnen gaan, is het belangrijk om te bepalen op welk moment u af gaat lossen. Een hele belangrijke factor bij het inschatten van de risico's is de beleggingshorizon. Maximale hypotheek Het maximale bedrag dat u kunt lenen op basis van uw inkomen en eventuele andere schulden. Het risicoprofiel wordt veelal bepaald aan de hand van een flink aantal vragen. Zoals zojuist beschreven, lijkt beleggen historisch gezien op de lange termijn aantrekkelijker dan sparen. Het negatieve saldo was eind september bij elkaar 7,3 miljard euro. Hier wordt ingegaan op de aflossing van de hypotheek. Het huidige belastingstelsel gaat uit van het zogenaamde boxenstelsel. Bij deze afweging zijn 2 factoren erg belangrijk, te weten de beleggingshorizon en uw risicoprofiel.

Welkom

Schuldeisers Hebt u steeds meer moeite om rond te komen? Komen er steeds meer aanmaningen van schuldeisers? Hier kunt  u lezen hoe u uw schuldeisers een betalingsvoorstel kunt doen.

Menu