De hypotheekrente ligt momenteel op een historisch laag punt.Rente Berekenen Voor een investering van ?100 moet 7,5 procent rente worden betaald die elk kwartaal wordt samengesteld. De maandlasten worden weer opnieuw berekend zonder extra premiestortingen dus. Hier kan een beroep worden gedaan op de lagere wettelijke consumentenrente van zes procent per 1 februari 2007. Het omgekeerde is het geval indien u de looptijd langer dan 30 jaar neemt. Het rentepercentage dat u als vergoeding moet betalen. In de praktijk zal het zich zelden voordoen dat meer dan 100 boekingen moeten worden doorgerekend.

Steeds wanneer de wettelijke rente wordt gewijzigd zal een herziene versie worden uitgebracht. Dit is fiscaal gunstig omdat dit niet ten koste gaat van uw belastingaftrek. Deze hogere wettelijke rente is niet van toepassing op overeenkomsten met consumenten. Het geld blijft bijvoorbeeld twee jaar op de rekening staan. Partijen kunnen bij een overeenkomst ook een hoger of lager rentepercentage afspreken. Een kortere looptijd resulteert wel in hogere netto maandlasten. Over het bedrag krijgt u doorgaans dezelfde rente vergoed als de te betalen hypotheekrente.

Welkom

Schuldeisers Hebt u steeds meer moeite om rond te komen? Komen er steeds meer aanmaningen van schuldeisers? Hier kunt  u lezen hoe u uw schuldeisers een betalingsvoorstel kunt doen.

Menu