De beste manier om uit je schulden te komen is heel veel werken.Schulden Hulp Stichting Schulden Vrij Leven is aangesloten bij de ANVS. Kortom, wacht niet tot het echt te laat is, hoe eerder hoe beter. Hulpverlening kan dus bijdragen aan het oplossen van bestaande financiële en andere problemen. Dit gebeurt als uw situatie door bijvoorbeeld een hoge leeftijd of ziekte nauwelijks aflossing mogelijk maakt. De beste manier om uit je schulden te komen is heel veel werken. Wilt u als gemeente ook worden vermeld of gegevens aangepast zien? Mail ons dan. Als u volhoudt, kunt u na een aantal jaren een nieuwe start maken en heeft u uw financiële toekomst weer volledig in eigen hand. Bent u het niet eens met de wijze waarop de bewindvoerder dit doet of zijn andere taken uitvoert, dan kunt u de rechtbank daarover aanspreken. Wanneer?De aanvrager moet een inkomen hebben op of vlak boven het bijstandsniveau om voor kwijtschelding of vermindering in aanmerking te komen.

In geval van uitzondering is beperking van de saneringsduur tot één jaar mogelijk. Openbaarheid van informatieDe informatie is niet openbaar. De achterstand kan niet binnen 12 maanden worden ingelopen. In sommige gevallen kunt u bij een gemeentelijke kredietbank geld lenen om de schuldeisers in één keer het afgesproken bedrag te betalen. Verloopt alles wél volgens de regels, dan verstrekt de rechtbank u na afloop van de vastgestelde periode een schone lei. Dat u bereid bent om te proberen waar mogelijk uw inkomen te verhogen.

Overigens kan de rechtbank u de schone lei alsnog afnemen als later blijkt dat u informatie heeft achtergehouden of afspraken niet bent nagekomen.

Welkom

Schuldeisers Hebt u steeds meer moeite om rond te komen? Komen er steeds meer aanmaningen van schuldeisers? Hier kunt  u lezen hoe u uw schuldeisers een betalingsvoorstel kunt doen.

Menu