Bij budgetbegeleiding blijft u zelf verantwoordelijk en dient u zelf de gemaakte afspraken met schuldeisers na te komen.Budgetbegeleiding Afhankelijk van de situatie waarin u zich bevindt, kunt u met budgetbegeleiding of budgetbeheer starten. Een aan de schuldbemiddeling gerelateerde structurele begeleiding, gericht op het weer zelfstandig verantwoord kunnen voeren van de eigen financiŽle huishouding na afloop van de schuldregeling. Bij budgetbegeleiding geeft de maatschappelijk werker bijstand om de eigen financiŽle toestand onder controle te krijgen en te houden. Bij budgetbeheer komt het geld op een bijzondere rekening, die mits schriftelijke volmacht van de cliŽnt, beheerd wordt door een maatschappelijk werker. Bij budgetbegeleiding behoudt de cliŽnt zijn eigen inkomsten en wordt het uitgavenpatroon met de maatschappelijk werker besproken.

Bij budgetbegeleiding blijft u zelf verantwoordelijk en dient u zelf de gemaakte afspraken met schuldeisers na te komen. Hierbij wordt gefaseerd geleerd om balans te krijgen in de inkomsten en uitgaven. Dit is een vorm van hulpverlening aan mensen met financiŽle problemen. Wij worden automatisch op de hoogte gebracht van deze fout. Alle hulp die geboden wordt, is gebaseerd op volledige medewerking en berust op een vlotte en eerlijke samenwerking. Mogelijks heeft u geen schulden, maar ondervindt u moeilijkheden de vaste kosten te betalen en dient u telkens opnieuw de eindjes aan elkaar te knopen. Er is een groot verschil tussen beide vormen van dienstverlening. Bij budgetbeheer geeft u op vrijwillige basis aan de maatschappelijke werkster volmacht op een geblokkeerde bankrekening. Bekijk ook onze vorige persberichten in het archief.

De sociale dienst is elke dag open van 9 tot 12 uur, iedere laatste dinsdag van de maand tussen 17 en 19 uur niet in de vakantieperiode, of volgens afspraak. Uw inkomsten worden dan geheel of gedeeltelijke op deze rekening gestort.

Welkom

Schuldeisers Hebt u steeds meer moeite om rond te komen? Komen er steeds meer aanmaningen van schuldeisers? Hier kunt  u lezen hoe u uw schuldeisers een betalingsvoorstel kunt doen.

Menu