Beslag en een nieuw faillissement zijn dan weer mogelijk.Deurwaarder Beslag De beslaglegger moet altijd rekening houden met de beslagvrije voet. Een wasmachine en strijkijzer voor onderhoud van het linnen. Het Belgische gerechtelijk wetboek voorziet nog een speciale regeling voor beslag op de oogst. Zo kan hij bepaalde feiten constateren en in een geschrift vastleggen. De deurwaarder kan ook verlangen dat de bank opgeeft hoeveel er op uw rekening staat. Hij is dan ook aan vele wettelijke regels gebonden. Wanneer de eisende partij in de hoofdzaak gelijk haalt, wordt het conservatoire beslag na betekening van het vonnis van rechtswege executoriaal. De rechter kan beslissen dat de eisende partij een bedrag moet storten in de consignatiekas van de rechtbank voor het geval het beslag achteraf onterecht blijft, en de eisende partij wordt veroordeeld tot schadevergoeding. De bank moet u dan weer over uw rekening laten beschikken.

Als er al maximaal beslag was gelegd, hoeft u niet meer te betalen. Anders wordt expliciet aangegeven voor welk van beide landen iets van toepassing is. Deze deurwaarder heeft vervolgens een vonnis van de rechter nodig. De begrippen in het hiernavolgende stuk zijn grotendeels dezelfde in Nederland en in BelgiŽ. Op verboden voorwerpen kan in het strafrecht beslag worden gelegd.

Beslag en een nieuw faillissement zijn dan weer mogelijk. Als u niet thuis bent, wordt de dagvaarding in de brievenbus gedeponeerd. Spullen waarop beslag is gelegd, mag je niet verkopen of ergens anders naar toe brengen. Een lening bij de bank, een rekening bij een postorderbedrijf, rood staan bij de bank of kopen op afbetaling. In het civiel recht kan er beslag worden gelegd op bezittingen van een proces-partij. Het is niet zo dat u in ruil voor de goederen uw geld terugkrijgt. Deze kan dan nagaan of hij iets aan het gelegde beslag kan doen. Een beslag is een maatregel waarbij een voorwerp of zakelijk recht wordt ontnomen.

Welkom

Schuldeisers Hebt u steeds meer moeite om rond te komen? Komen er steeds meer aanmaningen van schuldeisers? Hier kunt  u lezen hoe u uw schuldeisers een betalingsvoorstel kunt doen.

Menu