Als de schuldhulpverlener er niet in slaagt de schuldproblemen op te lossen kan hij de schuldenaar helpen een beroep te doen op de WSNP.Schuldhulpverlener Als de schuldhulpverlener er niet in slaagt de schuldproblemen op te lossen kan hij de schuldenaar helpen een beroep te doen op de WSNP. We hebben een overzicht gemaakt van populaire opleidingen en cursussen. Voor de schuldeisers is een minnelijke regeling gunstig omdat er meer geld te verdelen is. Wat is een surseance? Wat gebeurt er als u failliet gaat? Antwoord op deze en vele andere vragen vindt u in het dossier 'Schuldsanering, surseance en faillissement'.

Om ook daadwerkelijk te kunnen terugbetalen aan uw schuldeisers, moet er natuurlijk wel geld binnenkomen. Kortom, wacht niet tot het echt te laat is, hoe eerder hoe beter. Voor u is het gunstiger omdat uw naam niet in de krant komt. Een minnelijk akkoord heeft een aantal voordelen boven wettelijke schuldsanering. Komt u er niet uit met uw schuldeisers, dan is wettelijke schuldsanering de volgende stap. Bij een minnelijk akkoord geldt een vrij te laten bedrag van 95 procent van het bijstandsminimum als u een uitkering heeft en 100 procent als u inkomen uit arbeid heeft. De directeur-generaal Belastingdienst heeft namens de staatssecretaris van FinanciŽn het volgende besloten.

Welkom

Schuldeisers Hebt u steeds meer moeite om rond te komen? Komen er steeds meer aanmaningen van schuldeisers? Hier kunt  u lezen hoe u uw schuldeisers een betalingsvoorstel kunt doen.

Menu