Aflossingsvrije lening waarbij u aflost middels een spaarverzekering.Aflossingsvrij Lenen De term aflossingsvrij houdt in dat er géén afspraken worden gemaakt over de aflossing van de lening. Zoals zojuist beschreven, lijkt beleggen historisch gezien op de lange termijn aantrekkelijker dan sparen. Een aflossingsvrije hypotheek wordt ook vaak afgesloten indien er een overwaarde op de huidige woning bestaat in de vorm van een tweede hypotheek. Heel soms, bijvoorbeeld bij een ouderwets pandhuis nog 1 voorbeeld in Amsterdam geeft de kredietgever het pand meteen af aan de kredietgever ter bewaring. Aangezien renten op schulden aftrekbaar zijn voor de inkomstenbelasting kan deze vorm van lenen de voorkeur hebben vanwege de maximale rente-aftrek. De fiscus stelt wel als voorwaarde, dat tijdens de looptijd van de levenhypotheek in enig verzekeringsjaar nooit meer dan tien maal zoveel premie betaald wordt, als in het jaar, waarin de minste premie wordt betaald.

Heeft u over enkele jaren meer bestedingsruimte? Heeft u geld dat over enkele jaren vrijkomt uit bijvoorbeeld een spaarproduct? Dan is wellicht een aflossingsvrij krediet of rentekrediet een aantrekkelijke optie voor u. Er is een verschil tussen de nominale en de effectieve rente. Bij een aflossingsvrije hypotheek betaalt u slechts rente over het geleende bedrag. Deze levenhypotheken hebben hun bestaansrecht in feite verloren met de opkomst van de spaarhypotheek .

De aflossing van de hypotheek begint pas na deze aflossingsvrije periode. Een betaalkaart is een pinpas waarmee iets betaald kan worden. Het maximaal te lenen bedrag is hierdoor een stuk hoger dan bij de lineaire hypotheek. Dus, ik als huurder zonder huurtoeslag betaal 2 keer.

Welkom

Schuldeisers Hebt u steeds meer moeite om rond te komen? Komen er steeds meer aanmaningen van schuldeisers? Hier kunt  u lezen hoe u uw schuldeisers een betalingsvoorstel kunt doen.

Menu