Adressen van elke notaris in Nederland kunt u hier vinden.Notaris Hoe u kunt voorkomen dat uw kinderen belasting moeten betalen over een erfenis die ze nog niet hebben. Overigens wordt de gezinswoning bij dit alles in haar geheel beschermd. Bij een gewone adoptie bestaat er een aantal andere huwelijksbeletsels zo bv. Daarom is een huwelijkskontrakt in dat geval zeer aan te raden. Een voorbeeld maakt duidelijk wat precies zo nadelig is aan zo'n contract. Ook de afspraken met uw financier moeten correct worden vastgelegd.

Niet elke woning kan als een gezinswoning worden beschouwd. Als u een woning koopt is het belangrijk dat u alle gemaakte afspraken tussen u en de verkoper goed vastlegt. Dat gaf in de praktijk soms aanleiding tot schrijnende gevallen. De transportakte opstellen voor de overdracht van de woning. Deel 3 en slot van onze mini-serie over samenwonen gaat door op het successierecht. Je kan sommige regels van het stelsel uitsluiten of aanpassen.

Samenwonen, trouwen, een huis kopen, kinderen krijgen, overlijden. Het artikel behandelt de basisprincipes van de voogdij. Ten slotte bestaat er ook een huwelijksbeletsel in geval van adoptie. Bij het overlijden van Els vererft de gehele gemeenschap aan beide kinderen. Onder bepaalde voorwaarden kunnen samenwoners als gehuwden worden behandeld. Hoe zit het dan met je pensioen? En met het successierecht? Deel 2 van onze mini-serie over samenwonen. Over feitelijke schenkingen, papieren schenkingen, en het besparen van belasting.

Heb je minderjarige kinderen, dan moet je een eventuele erfenis meestal 'beneficiair aanvaarden'.

Welkom

Schuldeisers Hebt u steeds meer moeite om rond te komen? Komen er steeds meer aanmaningen van schuldeisers? Hier kunt  u lezen hoe u uw schuldeisers een betalingsvoorstel kunt doen.

Menu